Kontrolka ilości płynu chłodzącego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomson29
    Classic
    • 2012
    • 3

Jasiek81, oby ich te nowe silniki zmusiły do działania - im tez przeciez na tym zalezy.....- choc 8400 zł to cena wysoka. W sumie jak sekwencje na rynek wchodziły to tez na początku tanie nie były.
  • voyt
    Classic
    • 2011
    • 10

Zapaliła mi się kontrolka płynu w chłodnicy. Zajrzałem pod maskę i jest poniżej minimum. Samochód ma przejechane 13000.
    Mam się martwić czy poprostu dolać i jeździć dalej.

Pzdr

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Nie ma się czym martwić. Na forum można znaleźć informację, że TSI na początku eksploatacji wciąga jednorazowo jakąś ilość płynu. Więc nie ma powodów do obaw, dolej, śmigaj dalej i ciesz się furą.

Komentarz

• eaglemirek
        RS
        • 2010
        • 14145
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

voyt, Też mi na początku wessało około 0,5 l ale na taką możliwość byłem już przygotowany przez sprzedawcę w salonie i lekturę z forum
        Dolej i śmigaj dalej jak pisze kolega Dzida,

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• voyt
          Classic
          • 2011
          • 10

Możecie doradzić jaki płyn dolać. Musze coś specjalnego kupić czy zwykłe borygo ze stacji wystarczy.

Komentarz

• K_Popiel
            Rider
            • 2010
            • 608

Absolutnie nie borygo, wlej dolej taki płyn jaki miałeś zalany, prawdopodobnie G12++, litr koncentratu w ASO około 25zł.
            // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
            ------------------------------------------------------

Komentarz

• Ceed1
              Rider
              • 2012
              • 461

Ja bym się martwił na Twoim miejscu. Przez 13000 km nie zaglądałeś pod maskę? Płyn ubywa przecież na początku bardzo powoli. To, że nowy samochód nie zwalnia z kontroli raz po raz. Szczególnie na początku mogą być przecież jakieś niedoróbki fabryczne. Wałkowane 1000 razy ( należy użyć szukajki ). Dolewasz płyn i już Ci nie będzie ubywać.

Komentarz

• Eidos71
                RS
                • 2011
                • 2050
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:lol: Od odbioru auta z salonu, mniej więcej raz na 2-3 tygodnie zaglądam pod maskę sprawdzając poziom oleju i płynu... I - jak na złość - przy obecnym przebiegu ponad 13500 km mam cały czas ten sam poziom płynu (oleju zrobiłem ok. 200 ml dolewki przy stanie ok. 8000 km). :szeroki_usmiech Człowiek się stara, dogląda, a Octa nie ma apetytu na nic, poza paliwem... :wink:
                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• octaviaRK
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 116

13 000 to troche szybko by ubylo plynu jednak nie wiadomo jak bylo od poczatku tak czy inaczej poziom płynu pomimo kontrolki nalezy kontrolowac organoleptycznie.
                  troszke plynu ma prawo wyparowac. stosuj płyn zawsze oryginalny.
                  zobacz porade
                  robert octaviaRK

Komentarz

Pracuję...